Pat.Pend.

 

Distributor for Scandinavian countries- DANISHOUTDOOR  

Distributor for Austria and Germany- BARBECUEPOINT  

Embalaža v kateri je posoda IZPOD PEKE je ličnega videza, narejena iz tro-slojnega kartona, ki je namenjen hranjenju posode tudi po uporabi. Pri straneh so narejene odprtine za lažje dvigovanje in prenašanje.
Več kot le posoda ISPOD PEKE , tudi GRILL , WOK , LITOŽELEZNI KOTLIČEK , PREKAJEVALNIK , ITN. VSE V ENI POSODI!! Teža vseh treh delov je 18kg, premer je 40cm, v zgornjo posodi pa lahko skuhamo več kot 8 litrov okusnega bograča. Posoda je primerna za uporabo tako zunaj na odprtem ognjišču, kot notri v kaminu.
V pribor ki je priložen posodi spadajo: manjša kovinska lopatka z lesenim ročajem 50cm, tri snemljive kovane nogice 35cm ter močnejše usnjene rokavice. Vse pa je zapakirano v robustni kartonski embalaži z ročaji pri straneh.
Prva fotografija prikazuje enostavno uporabo spodnjega dela in grill-rešetke. Ta način lahko uporabimo za segrevanje različnih jedi. V spodnji posodi segrevamo vodo, na rešetko pa postavimo poljubno živilo.
Druga fotografija prikazuje spodnji del v žerjavici , oglju. Zelo enostaven in priročen način za pripravo jedi, pri katerih želimo da se malce kuhajo. Polnjene paprike , Sarme , Čufte , itn.
Primer uporabe vseh treh delov, ali samo spodnjega ter pokrova. Pri uporabi vseh treh delov, lahko hrano pripravljamo v dveh nivojih. V spodnjo posodo damo npr. krompir, vmes damo rešetko na katero položimo mastnejše kose mesa, nato pa vse prekrijemo s pokrovom, katerega prekrijemo z ogljem ali žerjavico. Pri uporabi samo zgornjega in spodnjega dela, lahko uporabimo kombinacijo ko v tej posodi spečemo kruh, pecivo ali pizzo, na rešetki pa istočasno pečemo ribe ali zelenjavo.
Fotografija prikazuje vse tri dele posode obložene s prešanim ogljem.
Najboljša stvar pri naši posodi je ta, da se posamezne dele lahko poljubno kombinira. V tej posodi lahko z malo iznajdljivosti istočasno pripravljate tri jedi hkrati. Na fotografiji je prikazana uporaba zgornjega dela-pokrova kot posode za kuhanje, ter spodnjega dela kot posode za pečenje.
Uporabite lahko zgornji del kot VOK, ter istočasno na rešetki pečete.
Slika je zelo podobna predprejšnji, le da je tu zgornji del na verigi. Postavitev posod je vaša odločitev, in kombinacij veliko.
Enostavna uporaba rešetke kot ŽAR-a.
Kombinacija rešetke ter pokrova.
Spodnji del na verigah.
Sklop vseh treh posod obrnjenih za 180c, lahko uporabimo za prekajevanje mesa in rib. Prekajevanje priporočamo samo tistim ki to že znajo, ker drugače lahko pride tudi do ZASTRUPITEV.
Enako lahko posodo uporabimo kot pripravo za -dušenje- zelenjave.
Le eden od primerov postavitve.
Spodnji del je uporaben tudi iz spodnje strani. Spodnji del je valovit in zelo primeren za peko rib.
Litoželezni kotliček - kotlič , v pokrovu lahko skuhate več kot 8 litrov okusne enolončnice.
Trije deli postavljeni na trinožcu.
Posodo se lahko uporablja tudi nad plinskim gorilnikom: Primer uporabe spodnjega dela spodnje posode.
Posodo se lahko uporablja tudi nad plinskim gorilnikom: Primer uporabe pokrova kot kotliča.
Posodo se lahko uporablja tudi nad plinskim gorilnikom: Primer uporabe spodnjega dela kot ponve.
Skratka, v tej posodi lahko pripravite vse obroke kot doma, le VELIKO iznajdljivosti in izkušenj boste potrebovali.

 

SAČ JE POTREBNO PRED PRVO UPORABO PRIPRAVITI.
• Pred prvo uporabo je potrebno posodo segreti na približno 200c/Celzija, to najlaže naredite na plinskem gorilniku- PAZITE NA OPEKLINE!!
• Zakurite manjši ogenj in nato v žerjavico postavite Sač. V Sač natočite vodo (3L) ter v vodo vsujte 20 dag. kuhinjske soli. Posodo pokrijte in pustite da voda vre okoli 20 minut. Na pokrov še ni potrebno dodajati pepela!
• Vodo odlijte in notranje dele (ponve in pokrova) obrišete s suho krpo. Z jedilnim oljem namažite vse notranje dele in pokrit Sač ponovno segrejte na žerjavici, da se maščoba začne žgati, ne goreti!
• Po nekaj minutah preostalo maščobo v Saču obrišite do čistega.
• Ponovno v pokritem Sač-u zavrite čisto vodo (brez soli) ter po nekaj minutah vrenja vodo odlijte in vse
notranje dele obrišite do čistega.
POMEMBNO: PO VSAKI UPORABI PONOVITE POSTOPEK-Z jedilnim oljem namažite vse notranje dele in pokrit Sač ponovno segrejte na žerjavici, da se maščoba začne žgati, ne goreti!
• Sač je pripravljen za prvo uporabo.

OPOZORILO!
MED KUHANJU SAČ DOSEGA IZREDNO VISOKO TEMPERATURO! OBSTAJA VELIKA NEVARNOST OPEKLIN!
NIKOLI NE UPORABLJAJTE "PREDPASNIKA" KER SE LAHKO MED NAGIBANJEM NAD "SAČ" VNAME!!!!

Sač mora biti v žerjavico vedno nameščen vodoravno, tako da se sokovi pri pečenju ne nabirajo na eni
strani, na drugi strani pa se vam bo hrana zažgala. Pred pečenjem žerjavico razgrnite v širini celotnega premera Sača, tako da dosežete enakomerno temperaturo pod celotno posodo. Pokrov Sača zasipajte s
pepelom in žerjavico enakomerno po celi površini! Sač med peko lahko tudi s priloženo lopatko odkrijete, tako da lahko nadzorujete pečenje, hrano obračate ter po potrebi dolivate vodo ali drugo tekočino.

PO VSAKI UPORABI:
• V Saču zavrite vodo (brez detergentov). V primeru, da se vam je hrana v Saču zažgala, bodo ostanki pri vrenju odstopili sami.
• Še vročo vodo odlijte in notranjost obrišite do čistega.
• Nato notranje dele premažete z rastlinskim oljem (NE ŽIVALSKEGA IZVORA!) in odkriti Sač shranite v suhem prostoru.
• V primeru, da ste Sač pred skladiščenjem pozabili premazati z maščobo in vam je na nekaterih
mestih v notranjosti začel rjaveti, ponovite korake prve priprave in Sač je spet kot nov.
ŽELIMO VAM OBILO ZABAVE, KUHARSKIH UŽITKOV TER MNOGO VESELIH URIC S PRIJATELJI ALI DRUŽINO
OB PRIPRAVI RAZLIČNIH JEDI NA ŽERJAVICI OB TABORNEM OGNJU, NEKJE DALEČ V GOZDU DALEČ OD CIVILIZACIJE.
PREPRIČANI SMO, DA BOSTE UGOTOVILI DA IMA TAKO PRIPRAVLJENA HRANA V NARAVI MNOGO BOLJŠI OKUS
KOT TISTA PRIPRAVLJENA V "mikrovalovni" PEČICI.

lp

Robert Belingar


| vaše naročilo | trgovina | recepti | navodilo | zgodovina | svetovno prvenstvo v pripravi hrane "ispod peke". | o trgovini | domov | pošlji prijatelju | dodaj med priljubljene| kontakt|